Fundația GFG și LIBERTY Galați susțin a treia clasă din programul de învățământ dual

Distribuie articolul

 

 

 

Fundația GFG și LIBERTY Galați lansează a treia ediție a programului de învățământ dual bazat pe materiile STEM cu o nouă clasă de 24 de elevi care se pot înscrie la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” până vineri, 5 iulie.

 Astfel, programul susținut de Fundația GFG și LIBERTY Galați reunește 67 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.

Programul de învățământ dual propune o programă de studiu care îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activități practice desfășurate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galați, iar în plus oferă o calificare acreditată în Marea Britanie. Pentru al treilea an consecutiv, elevii care se înscriu la clasa de învățământ dual de la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” vor fi susținuți de Fundația GFG cu burse lunare, beneficii și programe educaționale personalizate și vor avea posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipamente de lucru și de protecție.

Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, a declarat: „Echipele Fundației GFG și LIBERTY Galați, alături de Liceul “Paul Dimo” și organizația Rewise Learning s-au implicat enorm pentru a crea un program de învățământ dual complex în care elevii să aibă access la cele mai noi metode de educație și oportunități de dezvoltare profesională pentru viitor. Suntem pregătiți să extindem cu o nouă clasă dedicată viitorilor electricieni acest program important pentru comunitate ajuns la a treia ediție.”

Irina Poeană-Radu, Manager Cultură și Performanță la LIBERTY Galați, a adăugat: “Ne bucurăm să primim o nouă generație de elevi în programul nostru atent conceput. Oferim burse, training alături de mentori de la LIBERTY Galați și oportunități de dezvoltare personală. Până acum, elevii care s-au alăturat programului sunt încântați de curriculă. Avem toată încrederea că oferim un program educațional de înaltă calitate pentru noua promoție.”

În cadrul programului, cei 24 de noi elevi vor avea oportunitatea să își dezvolte competențele tehnice, să învețe materiile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și să deprindă abilități de comunicare, încredere în forțele proprii și abilități interpersonale. De asemenea, elevii vor face parte dintr-un program educațional personalizat oferit de Rewise Learning, organizație premiată din Marea Britanie care furnizează servicii în educație.

Despre experiența de până acum, Denis Ahrițculesei, elev din prima promoție a programului de învățământ dual susținut de cele două organizații, a afirmat: „Acest program unic în Galați mă ajută să mă cunosc mai bine, să comunic cu colegii și cu cei apropiați, să ies din zona de confort și să îmi asum provocări. Astfel, mă pregătesc pentru succes și pentru viața de adult. Toate acestea sunt incluse în activități interesante și amuzante, care te vor dezvolta”.

Programul de învățământ dual al Fundației GFG a debutat în septembrie 2022 la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” cu o clasă de 21 de elevi și a continuat în 2023 cu încă 22 de elevi. Cu noua clasă formată anul acesta, Fundația GFG și LIBERTY Galați vor oferi oportunități de dezvoltare unui număr de 67 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.

 


Distribuie articolul

You May Also Like