FOTO-VIDEO/ Pregătiri de iarnă, la plajă. Gălățenii vin la ștrandul din oraș pentru a coace vinete și ardei

Distribuie articolul

Orașul Galați are plajă și, culmea, aceasta nu este închisă. În plină vară, plaja Dunărea este frecventată de câinii maidanezi dar și gospodinele care fac pregătiri pentru iarnă. La cele 10 grătare din complexul de pe malul Dunării, gălățenii coc legume pentru a face zacuscă și alte conserve.

Așadar, la Galați ultima fiță estivală este vânăta pusă pe jar. Pe plajă nu se poartă topless-ul, ochelarii de soare scumpi și loțiunile de protecție solară găsite la ofertă, ci papornițele cu legume, oalele și lemnele de foc. Turiștii gospodari fac grătar la foc automat în timp ce se bronzează, ca să îmbine utilul cu plăcutul.

„La plaja Dunărea este foarte bine că s-au amenajat aceste grătare. Facem vinete, facem şi ardei copţi pentru toamnă, la iarnă să le avem acolo, de mâncare, în cămară. Facem şi plajă, îmbinăm utilul cu plăcutul… Acasă făceam fum, mizerie, aici noi strângem, facem curat, avem tot ce ne trebuie, avem și saci de gunoi”, a declarat Tatiana Soloviev, una dintre gospodinele de pe plaja gălățeană.

Oamenii care pârlesc vinete și ardei nu sunt deranjați nici măcar de câinii fără stăpân care s-au aciuat în zonă. Cuvântul cheie este „gratis” pentru că Primăria nu percepe nici o taxă cetățenilor care merg în zona de picnic a plajei. Nici nu avea de ce, în condițiile în care plaja este așa cum a lăsat-o Dumnezeu, fără apă în bazine și fără zone de agrement. Administratorii complexului ridică gunoiul, curăță toaletele, au cârpit dușurile și …cam atât. Investițiile, în viitor.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like