Fotbaliștii gălățeni „bagă material” pe pantele de la Vatra Dornei

Distribuie articolul

 

 

Jucătorii oțelari s-au reunit la club in data de 2 ianuarie, iar două zile mai târziu au și plecat spre Vatra Dornei, locul preferat de managerul tehnic Dorinel Munteanu pentru acumularea de iarnă.

Lotul deplasat în stațiunea suceveană numără 25 de jucători, însă până la finalul cantonamentului vor mai sosi câțiva jucători cu care gruparea gălățeană este în tratative.

Prima achiziție a și fost anunțată, un atacant sârb de „gura porții”, Anes Rusevic, de 27 ani, care vine din campionatul Kazhastanului, de la Zhetysu. În trecut, acesta a mai evoluat pentru FK Rabotnički (Macedonia de Nord), BATE Borisov (Belarus), FK Proleter Novi Sad, FK Napredak Kruševac, FK Novi Pazar și Javor Matis Ivanjica (toate din Serbia).

Cum campionatul se va relua în acest an destul de devreme, prima etapă fiind programată pentru 22 ianuarie, în deplasare la FC Voluntari, conducerea tehnică s-a grăbit atât cu disponibilizările, achizițiile dar și cu perioada de pregătire.

Tehnicianul Dorinel Munteanu a stabilit ca șapte dintre jucătorii din lotul utilizat în anul 2023 să fie trecuți pe lista de transferuri.

Este vorba despre fundașii Andrei Rus, Costin Ghiocel (ambii, convocați totuși pentru cantonamentul de la Vatra Dornei), Dan Panait, Rosario Latouchent, mijlocașii Pablo Gaitan și Ariel Lopez și atacantul Iliya Dimitrov.

Surprinde cumva renunțarea mult prea ușor la cei doi jucători veniți de la Gloria Buzău, Lopez și Gaitan. Dar, probabil că în cazul celor doi sunt și alte motive, cumva extrasportive.

Nici Ionuț Neagu nu a făcut deplasarea la Vatra Dornei din motive medicale.

În altă ordine de idei, golgeterul echipei, Alex Pop și-a prelungit contractul cu gruparea gălățeană pentru încă un an și jumătate.

Cantonamentul de la Vatra Dornei este stabilit a avea loc până sâmbătă, 13 ianuarie, o zi mai târziu fiind programată o partidă de pregătire pe terenul echipei în fața căreia am cedat ultimul meci oficial din 2023, FC Botoșani.

Ca și anul trecut, „Express de Dunăre” va fi prezent la Vatra Dornei în ultima zi de cantonament dar și la partida de la Botoșani, de unde vă vom prezenta un amplu reportaj.

 

 

 

Lotul SC Oțelul Galați pentru cantonamentul de la Vatra Dornei:

Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Gabriel Ursu

Fundași: Mihai Adăscăliței, Jonathan Cisse, Ștefan Farcaș (revenit după împrumutul la Unirea Braniștea), Costin Ghiocel, Dragan Lovric, Iustin Neacșu, Andrei Rus, Joao Serrao, Miguel Silva, Francois Yabre, Milen Zhelev

Mijlocași: Ștefan Bodișteanu, Denis Bordun, Juri Cisotti, Vasile Jardan, Frederic Maciel, Răzvan Tănasă, Samuel Teles, Diego Zivulic

Atacanți: George Cîrjan, Kehinde Fatai, Alexandru Pop


Distribuie articolul

You May Also Like