Fost profesor, actual primar, oferă elevilor condiții europene de pregătire

Distribuie articolul

Primarul Ionel Stratulat a fost la catedră două decenii, după care comunitatea din Umbrărești l-a ales să conducă destinele localității.

Aflat la primul mandat de primar, acesta a reușit, pe lângă alte proiecte importante despre care vom mai vorbi, să aducă cele trei unități de învățământ la standarde europene. Ce-i drept, unele proiecte au fost finalizate altele sunt încă în derulare.

Concret, la Școala din satul Condrea, o unitate de învățământ ce nu are personalitate juridică, aceasta aparținând cumva de Școala nr.1, grupurile sanitare nu mai sunt în exterior. Tot aici, cu fonduri de la bugetul local s-a început execuția la un teren de sport modern.

Primarul Ionel Stratulat ne-a declarat că s-a obținut finanțare pentru două proiecte importante prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru reabilitarea moderată a unui corp al acestei școli, iar altul ce vizează dotarea cu mobilier pentru toate unitățile de învățământ din comună, proiect în valoare de aproximativ 14 milioane lei.

La Școala Gimnazială nr. 2 „Sfântul Stelian” din Umbrărești Deal, zilele acestea urmează să fie semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor la terenul de sport cu gazon sintetic, ce a costat peste 560 000 lei, bani proveniți de asemenea de la bugetul local.

Și la Școala nr. 1 putem vorbi despre o investiție importantă, derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI), și anume o sală de sport modernă cu o capacitate de 102 locuri, cu toate utilitățile și dotările necesare.

În această sală, toți doritorii de mișcare din localitate vor putea utiliza baza după orele de curs.

Primarul Ionel Stratulat, prin natura profesiei, s-a preocupat și de elevii merituoși, aceștia urmând a fi recompensați pentru rezultatele la învățătură chiar la finalul acestei săptămâni, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua      Comunei.

„Dacă anul trecut elevii cu rezultatele cele mai bune de la nivelul fiecărei școli au primit biciclete iar cei cu mediile cele mai mari la Evaluarea Națională, câte un laptop, anul acesta vom oferi elevilor de top din cele trei școli câte o tabletă urmând ca pentru ceilalți să păstrăm aceleași premii”, a mai afirmat primarul comunei Umbrărești, Ionel Stratulat.

În altă ordine de idei, am reținut faptul că la Umbrărești, toate cadrele didactice sunt titulari, având gradele I și II.


Distribuie articolul

You May Also Like