Fost contabil-șef, acuzat de delapidare

Distribuie articolul

Fost contabil-șef cu atribuții de control financiar preventiv, la o școală din Galați, a fost judecat pentru delapidare. Numele ei este Felicia Giorgiana Ion Avram și a fost în instanță alături de soțul ei, fiind acuzați împreună.

Între timp, judecătorii nu s-au mai pronunțat asupra acuzațiilor aduse de procurorii anticorupție, pentru că faptele s-au prescris.

Cei doi au fost obligați sa plătească 320.360 de lei către Școala Gimnazială „Dan Barbilian” Galați și Școala Gimnazială nr. 17, în contul prejudiciului creat.

Acuzata a fost contabilul-șef cu atribuții de control financiar preventiv în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 29, iar soțul ei este administratorul unei societăți comerciale.

Procurorii anticorupție au acuzat-o că în perioada 2013-2014 a încheiat, cu încălcarea cerințelor de eficiență în utilizarea bugetului școlii nr. 29, 5 contracte de achiziții de produse cu două societăți comerciale administrate de soțul și de soacra sa, prin care a plătit 373.950 de lei.

De asemenea, s-a stabilit faptul că femeia i-a achitat soțului suma de 230.021 de lei, din care 154.422 de lei în plus față de suma înscrisă în statele de salarii, reprezentând plata salariului aferent perioadei ianuarie 2010 – ianuarie 2016.

În urma cercetărilor făcute, în septembrie 2013, femeia a plătit 3.500 de lei din banii școlii pentru uși termopan, care au fost montate la domiciliul personal.


Distribuie articolul

You May Also Like