Fonduri de 45 milioane de euro pentru laboratoarele școlare

Distribuie articolul

Liceele profesionale și tehnice pot acum beneficia de dotări noi printr-un apel de proiecte finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ministerul Educației recent a anunțat un apel în valoare de 45 de milioane de euro, destinat dotării cu laboratoare de informatică și ateliere de practică.

Proiectele sunt competitive și au un termen limită de depunere, cu implementarea investițiilor finalizată până la 31 decembrie 2024. Bugetele proiectelor nu trebuie să depășească 18.000 euro pentru un laborator de informatică și 100.000 euro pentru atelierele de practică.

Pot aplica pentru finanțare toate unitățile de învățământ din rețeaua profesională și tehnică care nu au beneficiat anterior de dotări similare. De asemenea, pot aplica pentru și unitățile care au deja laboratoare, dar au peste 300 de elevi sau structuri arondate.

Unitățile de învățământ pot aplica direct sau prin intermediul primăriilor. Selecția unităților se face pe baza unei aplicații detaliate, iar bunurile și echipamentele achiziționate vor fi utilizate exclusiv pentru activități didactice.

Unitățile trebuie să aibă cel puțin 300 de elevi sau să dețină structuri arondate pentru a putea solicita un al doilea laborator de informatică. Totodată, beneficiarii din cadrul primului apel PNRR nu sunt eligibili dacă nu îndeplinesc aceste condiții.

Pentru toate bunurile și echipamentele achiziționate, unitățile administrativ-teritoriale vor încheia contracte de comodat cu unitățile de învățământ beneficiare. Acestea vor fi utilizate exclusiv pentru activități didactice cu elevii.

Mai jos poate fi consultat ghidul solicitantului pus în consultare publică pentru apelul „Dotarea cu laboratoare de informatică și ateliere de practică a unităţilor de învăţământ din rețeaua învățământului profesional și tehnic (Runda a II-a)”.


Distribuie articolul

You May Also Like