Fermierii gălățeni au dat lovitura. Sunt în topul mondial al producțiilor agricole

Distribuie articolul


Fermierii gălățeni sunt în topul mondial al producțiilor agricole din acest an. România a primit rating-ul „excepțional” pentru recolta agricolă din 2021, iar printre județele care au recolte peste medie este și Galați.


Rating-ul „excepțional” pentru recolta agricolă din 2021 a fost acordat României de către GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative).

Potrivit Ministerului Agriculturii, cel mai bine stau fermierii români la grâu, orz și rapiță. Fermierii gălățeni au recolte peste media națională la grâu și la orz. La grâu, media națională este de 5.340 kg/ha, iar la orz s-a ajuns la 5.599 kg/ha.


Producțiile record din România apar în condițiile în care în lume recoltele sunt proaste, iar prețurile sunt în creștere.


„Pe fondul unei producții mondiale în scădere, cu un total de circa 15,5 milioane tone, față de prognozele anterioare de producție în state precum Rusia, Canada și Statele Unite ale Americii, dar și pe piața europeană și mondială prețul grâului a continuat să crească, cotațiile bursiere din această perioadă indicând valori cu circa 40 % mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut”, au anunțat reprezentanții Ministerului Agriculturii.


Producții foarte bune în România vor fi și la toamnă. Estimarea privind cultura de porumb boabe este de 13,7 milioane tone, iar la floarea soarelui s-ar putea ajunge la 3,2 milioane tone.

Printre județele care vor avea rezultate bune este din nou Galați.

Foto: viata-libera.ro


Distribuie articolul

You May Also Like