Fără păcănele în preajma școlilor! Acestea vor dispărea și din baruri ori cafenele

Distribuie articolul

Spaţiile destinate jocurilor de noroc vor fi interzise pe o distanţă de până la 300 de metri pietonali faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ, locurile de joacă pentru copii, potrivit unui proiect adoptat ieri de Senat.

Se pare că această inițiativă va fi votată de toate grupurile parlamentare cărora li se pare ”o iniţiativă bună care doreşte într-adevăr să îndepărteze păcănelele din drumul copiilor și să ajute tinerii şi în special victimele acestei dependenţe”.

Un alt amendament ar fi acela de a scoate aparatele de joc din baruri şi cafenele.

Drama nu este numai a adolescenţilor, este inclusiv drama populaţiei paupere, drama unor oameni care cred că alte soluţii decât câştigurile la jocuri de noroc nu au ca să supravieţuiască. Sunt foarte mulţi adolescenţi care consideră că jocurile de noroc pot fi un mod de viaţă.

Rămâne de văzut ce succes va avea această inițiativă legislativă, bineînțeles atunci când ea va fi adoptată și promulgată. Și ne referim la punerea ei în aplicare pentru că, un act normativ asemănător, ce viza comercializarea produselor din tutun și alcool minorilor nu este respectat de comercianți. Ca să nu mai vorbim de poziționarea chioșcurilor unde se vând aceste produse în preajma școlilor, la mai puțin de 500 de metri.


Distribuie articolul

You May Also Like