Expoziţia AERO Galaţi 2 şi-a deschis porţile de Ziua Dunării

Distribuie articolul

Astăzi, a avut loc, la Complexul Muzeul de Ştiinte ale Naturii „Răsvan Angheluţă”, vernisajul celei de-a doua ediţii a Expozitiei „AERO Galaţi”. Doi gălăţeni pasionaţi de fotografie, George Nica şi Marian Cepeha, au pus la dispoziția publicului o colecţie de imagini surprinse deasupra oraşului, in diferite ipostaze, din toate anotimpurile.

„Ne aflăm la cea de-a doua ediţie a expoziţiei. Din pasiune pentru fotografie, ne-am propus să surprindem părţile cele mai frumoase ale urbei din care, evident, nu avea cum să lipsească Dunărea. De aceea, am dorit să le împărtăşim şi publicului larg, aşa cum se văd ele de la înălţime. Sunt impresionante fotografiile cu fluviul parţial îngheţat din iarna trecută, dar şi cele surprinse noaptea. În numele Asociaţiei Galaţi, oraşul meu, aş dori să mulţumesc Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, gazda noastră, pentru sprijinul acordat. Mulţumesc, de asemenea, domnului director, cel care a apreciat ineditul acţiunii noastre şi calitatea fotografiilor expuse. Regretăm totuşi că, deşi se află la cea de-a doua ediţie, municipalitatea nu a găsit de cuviinţă să o introducă în programul oficial al Zilelor Dunării de anul acesta şi nici în cel de anul trecut. Chiar şi aşa, noi vom continua seria iniţiativelor de promovare a oraşului unde ne-am născut, am crescut şi convieţuim. Am început deja să pregătim materiale pentru cea de-a treia ediţie, de anul viitor”, a declarat George Nica.

Aero Galaţi 2 a fost organizata pentru a marca, intr-un mod mai diferit, Ziua Internaţională a Dunării sărbătorită, în fiecare an, pe 29 iunie. Cei interesaţi vor putea admira cele 60 de fotografii inedite, timp de o lună, în incinta Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.


Distribuie articolul

You May Also Like