Eveniment de diseminare locală în cadrul proiectului ”înființarea unei organizații a societății civile la nivel european”

Distribuie articolul

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a organizat un atelier local de diseminare în cadrul proiectului Erasmus + Start a civil society organization at European level. Evenimentul a fost organizat, în perioada 12-14 iunie, sub egida proiectului CSO Admin: Civil Society Organisations and Youth Engagement și a avut ca scop promovarea implicării tinerilor în înființarea și administrarea organizațiilor societății civile.

Potrivit biroului de comunicare din cadrul Universității, prima zi a evenimentului a fost dedicată prezentării proiectului CSO Admin și a platformei de cursuri online (MOOC). Participanții au avut ocazia să afle mai multe despre proiectul CSO Admin și să exploreze cursurile interactive disponibile pe platforma MOOC, accesibile la https://mooc.csoproject.eu/ și https://interactive.csoproject.eu/#.

Cea de-a doua zi a evenimentului a fost axată pe importanța tinerilor în societatea civilă și rolul lor activ în CSO-uri. Discuțiile au subliniat necesitatea implicării tinerilor în viața publică și modul în care aceștia pot contribui la dezvoltarea comunităților lor prin participarea în CSO-uri. Participanții au continuat să exploreze platforma MOOC și să discute despre diverse strategii de implicare a tinerilor.

În ultima zi a evenimentului, atenția s-a concentrat pe avantajele și provocările întâmpinate în procesul de înființare a unei organizații a societății civile la nivel european. De asemenea, au fost discutate perspectivele tinerilor în dezvoltarea societății actuale și modul în care aceștia pot depăși provocările existente. Platforma MOOC a continuat să fie un punct central de discuție, oferind resurse esențiale pentru tinerii interesați de acest domeniu.


Distribuie articolul

You May Also Like