Eveniment comemorativ la Galați pentru poetul Mihai Eminescu

Distribuie articolul

În semn de omagiu pentru marele poet național Mihai Eminescu, la 135 de ani de la trecerea sa în neființă, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Consiliul Județean Galați și Primăria Galați vor organiza o ceremonie de depunere de buchete de flori la statuia poetului. Evenimentul va avea loc mâine, la ora 10.00, în parcul „Mihai Eminescu”, transmit reprezentanții bibliotecii.

Comemorarea va fi urmată de o serie de evenimente culturale dedicate lui Mihai Eminescu. Luni, 17 iunie 2024, începând cu ora 10:00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” va deschide Biblioteca Estivală în Grădina Publică din Galați. Acest proiect promovează lectura și cultura în rândul comunității locale pe durata verii.

Elevii de la Liceul Teoretic „Dunărea”, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” și Școala Gimnazială Nr. 28 vor participa la eveniment și vor susține recitaluri poetice și artistice. În cadrul manifestărilor va avea loc și o expoziție de desene intitulată „România prin ochi de copil”, cu lucrări realizate de elevii claselor I A și a III-a D de la Școala Nr. 28. Proiectul „România, țara mea”, coordonat de profesoarele Diana Cristofan și Mihaela Teliceanu, urmărește să încurajeze copiii să-și exprime viziunea despre țară prin artă.


Distribuie articolul

You May Also Like