Două colegii naționale sunt hub-uri 3D Printing acreditate la nivel național

Distribuie articolul


Colegiul Național Economic ”Dunărea” din municipiul Galați și Colegiul Naţional ”Calistrat Hogaş” din Tecuci fac parte din rețeaua EDUTECH.


Tehnologia 3DPrinting se dovedeşte a fi extrem de utilă în lupta de combatere a epidemiei cu noul coronavirus, fiind o tehnică rapidă cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale.


Sub sloganul EDUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!, o campania care își propune să creeze noua generație de specialiști în printare 3D dotează, de câțiva ani, licee din toată țara cu imprimante 3D, iar liceenii şi cadrele didactice sunt certificate în modelare şi printare 3D, printr-un proiect dedicat elevilor şi profesorilor din România.


Proiectul “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” este iniţiat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cu susţinerea ECDL şi Dedeman.


”Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” este un proiect ce vizează orientarea învăţămâtului preuniversitar, inclusiv a celui profesional şi tehnologic, spre noi specializări cu potenţial de creştere economică, aşa cum este imprimarea 3D. Ajuns la a 4-a ediţie, proiectul a reuşit până acum activarea a 40 de hub-uri 3D Printing în cadrul mai multor licee din zeci de oraşe din întreaga ţară şi a dezvoltat o reţea de profesori, specializaţi în modelare şi imprimare 3D, care au iniţiat şi certificat sute de liceeni în acest domeniu.


Unul dintre aceste hub-uri lansate prin proiectul EDUTECH a fost deschis și este dezvoltat la Colegiul Național Economic ”Dunărea”din Galați. Doi dintre pofesorii acestei instituții de învățământ secundar, Dorin Bibicu și Jenica Zeld, sunt inițiați și specializaţi în modelare şi imprimare 3D.


Cel de al doilea hub 3D Printing s-a deschis la Tecuci, în cadrul Colegiului Naţional ‘Calistrat Hogaş’. Cei doi profesori acreditați de EDUTECH, în proiectul ”Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” sunt Adriana Ciocănel și Robert Țopa.


România, la fel ca alte ţări, se confruntă astăzi cu o criză acută sub toate aspectele, generată de apariţia COVID-19.

În acest context extrem de dificil, tehnologia 3D Printing se dovedeşte a fi foarte utilă şi eficientă în lupta de combatere a epidemiei, fiind o tehnică rapidă, cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale.


Distribuie articolul

You May Also Like