Din 30 noiembrie, Podul de peste Dunăre va fi deschis circulației și noaptea

Distribuie articolul

 

 

Podul de peste Dunăre va fi deschis începând de joi, 30 noiembrie, și pe timpul nopții.

Recenta descindere a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu  a condus la această decizie, acesta arătându-se iritat de faptul că demontarea macaralelor se face anevoios și cu toate acestea, pe timp de noapte nu se poate circula.

Antreprenorul din Italia a demontat complet până în prezent doar una din cele patru macarale de la pilonii construcţiei, au anunţat cei de la Compania Națională de Drumuri.

De la inaugurarea podului, din luna iulie, circulaţia a fost închisă pe timpul nopţii, de luni până vineri, pentru demontarea macaralelor, aşa cum prevede programul de lucru asumat de constructor.

Șoferii fie au fost nevoiţi să plătească pentru trecerea Dunării cu bacul, fie să aştepte dimineaţa, pentru redeschiderea circulaţiei.

Totodată, Sorin Grindeanu, și șeful CNAIR, Cristian Pistol, au declarat că podul nu va fi recepționat până când constructorul nu va remedia, pe cheltuiala lui, toate neconformitățile, iar pe pod circulația va fi deschisă inclusiv pe timpul nopții.

Zilele trecute, o bucată de gheaţă care ar fi căzut de pe o macara ar fi spart parbrizul unei maşini care circula în zonă, au transmis reprezentanţii CNAIR, care au precizat că acesta este unul dintre motivele pentru care se insistă demontarea în regim de urgență a utilajele respective.


Distribuie articolul

You May Also Like