Deținuții din Galati, artiști în mânuirea marionetelor

Distribuie articolul

În această după-amiază, cinci persoane private de libertate, aflate în detenție la Penitenciarul Galați, au pus în scenă un spectacol de teatru de păpuși, în Grădina Publică din Galați. Piesa jucată de aceștia a fost coordonată de personalul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Galați, în colaborare cu reprezentanți ai „Asociației Tinerii și Viitorul”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului, Simona Costache, activitatea a avut loc în cadrul celei de-a III-a ediții a evenimentului cultural „La pas prin Grădina Publică în Galații de altă dată”, organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Galați în parteneriat cu mai multe instituții și asociații din Municipiul Galați.

Păpușile tradiționale românești, obiectele de decor și recuzita folosite pentru susținerea reprezentației teatrale au fost confecționate de către persoanele condamnate, în cadrul atelierului de tradiții populare din incinta penitenciarului.

Colaborarea Penitenciarului Galaţi cu societatea civilă în organizarea acţiunilor de acest gen urmăreşte implicarea activă şi afectivă a persoanelor condamnate în acţiuni valorizatoare, exprimarea talentului şi creativităţii fiind menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, învăţarea şi exersarea conduitelor sociale.


Distribuie articolul

You May Also Like