Departamentul de Inginerie Mecanică, din cadrul Facultății de Inginerie, atracția tinerilor liceeni gălățeni

Distribuie articolul

Ultima vizită, de luna trecută, la laboratoarele acestui Departament din cadrul UDJG, a fost a grupului de elevi din clasa a XI-a de la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” din Galați.

Conferențiarul univ. dr. ing. Daniel Ganea i-a primit pe tinerii avizi de informație în laboratorului de Biomecanică. Cu această ocazie a prezentat vizitatorilor tehnicile de modelare și simulare utilizate în inginerie.

Elevii au fost familiarizați cu câteva elemente de cercetare în Biomecanica sporturilor de contact. După cum se știe, o ramură a Biomecanicii este reprezentată de biomecanica mișcării umane, care descrie, analizează și evaluează mișcarea corpului uman (mișcarea articulațiilor, a mușchilor, în timpul mersului sau a alergării, ținând cont de cinetică).

Pe parcursul vizitei, s-a pus un accent deosebit pe o serie de analize și simulări, cum ar fi: analiza pozițională și cinematică a lanțurilor cinematice umane sau a întregului corp, prin intermediul senzorilor de adâncime, analiza posturii corpului prin studierea coloanei vertebrale, a bazinului (sistemul 3D BAK), dar și a suprafețelor de contact plantare (Podoscop), analiza diferenței de potențial generate de activitatea musculară scheletică şi studiul câmpului vizual periferic și a coordonării dintre emisferele cerebrale cu lanțurile cinematice asociate prin variația frecvenței stimulilor vizuali.


Distribuie articolul

You May Also Like