Dacă îți plac câinii, IPJ Galați îți dă gratuit un câine polițist, acum ”pensionar”

Distribuie articolul

Inspectoratul de Poliție al Județului Galați ”scoate din funcțiune” un câine care este ”pensionar” din acest an, după ce și-a pierdut abilitățile de serviciu, potrivit unui comunicat de presă. În vârstă de aproape 10 ani (23 septembrie 2013, data nașterii)câinele din rasa ciobănesc german, și-a încheiat serviciul în slujba Poliției Române și, conform Legii 217 (din 14.11.2019, privind întreținerea animalelor de serviciu sau destinate serviciului, scoase din funcțiune sau declasate, care aparțin instituțiilor și structurilor publice din România), el va fi cedat cu titlu gratuit. persoanelor fizice sau juridice interesate.

Chiar și așa, totuși, persoanele interesate pentru adopția unui astfel de animal, chiar dacă dresat, trebuie să cunoască câteva detalii care sunt necesare pentru interacțiunea cu el. Astfel, potrivit site-ului https://adoptiianimaledeserviciu.mai.gov.ro sunt câteva sfaturi de care ar trebui să se țină seamă:

Câinii de serviciu sunt menținuți în activitate până la vârsta de 7 ani și jumătate.

De exemplu, persoana care dorește să adopte un câine de serviciu care a aparținut Ministerului Afacerilor Interne trebuie să ia în considerare faptul că acest lucru implică asumarea anumitor responsabilități.

– Câinele trebuie să primească zilnic aproximativ 700 gr. de hrană concentrată (în funcție de produs), astfel încât aceasta să satisfacă pe de-o parte nevoia de elemente nutritive și pe de altă parte particularitățile de hrănire ale fiecărui exemplar (în funcție de vârstă, condiție fizică, etc.)

– De asemenea, câinele trebuie să beneficieze de un adăpost acoperit de minim 6 metri pătrați, împrejmuit de un gard de 2 m, adăpost care să-l ferească de curenții de aer puternici și intemperii. – Pe lângă acesta, câinelui trebuie să i se permită accesul într-un țarc / curte în care acesta să se poată mișca în voie.- O altă responsabilitate a viitorului deținător este asigurarea îngrijirii corporale a câinelui care presupune o serie de activități ca pieptănatul, îmbăierea, periajul, curățatul urechilor, ochilor etc.

– Preluarea unui câine impune de asemenea rezervarea unui timp zilnic destinat plimbării și mișcării.

– Odată cu preluarea exemplarului canin, se recomandă prezentarea cu acesta la un medic veterinar pentru a fi luat în evidență în vederea luării de măsuri pentru efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare obligatorii, incluzând vaccinări și deparazitări.

– Totodată, deținătorul va lua măsuri să asigure prezentarea de urgență a câinelui la medicul veterinar în situații în care viața acestuia este pusă în pericol (accidentări, etc.).


Distribuie articolul

You May Also Like