Covid 19/Raed Arafat a anunțat ce îi așteaptă pe gălățeni

Distribuie articolul


Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în spațiile publice din Galați. De asemenea, ar putea fi interzise petrecerile, inclusiv nunțile și botezurile, iar angajatorii vor fi încurajați să-i lase pe angajați să muncească la domiciliu. Măsurile vor fi dezbătute de Comitetul pentru Situații de Urgență, așa cum a anunțat secretarul de stat MAI, Raed Arafat.


Arafat a declarat luni că toate comitetele județene de situații de urgență (CJSU) se vor reuni de urgență pentru a lua măsurile prevăzute în HG-uri pentru incidențele de 1,5 cazuri/mia de locuitori în ultimele 14 zile. Este și cazul orașului Galați dar și al unor comune din județ (Cuca, Vânători, Șendreni), unde s-a depășit pragul stabilit de autoritățile centrale.


Tot Raed Arafat a anunțat ce se va afla pe ordinea de zi a comitetelor județene. Autoritățile locale vor discuta despre purtarea măștii în spații închise și deschise, în mod deosebit spații publice aglomerate, și despre interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri în localitățile cu peste 1,5 cazuri/mia de locuitori.


În toate comunitățile care au cazuri numeroase de infectare cu virusul SARS CoV-2 instituțiile publice și private, precum și operatorii economici, au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.


De asemenea, organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul. Nu în cele din urmă, persoanele alese la alegerile locale vor depune jurământul oficial online, dacă sunt în izolare sau carantină.


Distribuie articolul

You May Also Like