Controale în trenuri și în gări

Distribuie articolul

Săptămâna trecută, polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stațiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi și aeroporturi, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul transporturilor feroviare, navale și aeriene.

De asemenea, potrivit comunicatului de presă al poliției, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost desfășurate activități pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și contrabandei cu tutun.

Astfel, au fost legitimate 1.668 de persoane, controlate 567 de autovehicule și efectuate patrule în 192 de stații și triaje și 1.028 de trenuri de călătorie.

Au fost depistați 5 urmăriți, verificate 21 de obiective de pază și 7 agenți economici.

Polițiștii au constatat 38 de infracțiuni, fiind cercetate 36 de persoane.

De asemenea, au aplicat 482 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 125.855 de lei și au indisponibilizat 300 de țigarete, 13 unelte de pescuit, 44 de kilograme de pește și 36 de metri cubi de material lemnos.

Ca un exemplu, polițiștii Secției Regionale de Poliție transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Navale Brăila au depistat în flagrant delict o persoană, de 56 de ani, din județul Brăila, în timp ce transporta 20 de kilograme de pește, din diferite specii, fără a deține documente de proveniență.

În cauza, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui şi altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.


Distribuie articolul

You May Also Like