Comunitatea din Tudor Vladimirescu, unită pentru o mărturie istorică

Distribuie articolul

În comuna Tudor Vladimirescu, un monument de 12 metri înălțime a fost inaugurat sâmbătă, marcând un moment semnificativ pentru comunitatea locală. Această cruce metalică monumentală a fost ridicată datorită determinării unei comunități rurale puternice și profund implicate.

Clubul pensionarilor din Tudor Vladimirescu a mobilizat resurse prin intermediul unei colecte publice pentru a finanța confecționarea acesteia. Monumentul este acum așezat pe locul unde, între anii 1496 și 1865, se afla satul Ghioldum. În 1881, comuna Tudor Vladimirescu a fost înființată pe această moșie istorică.

În timpul nopții, crucea este iluminată de un sistem de leduri, alimentate de panouri solare, creând o inscripție ce amintește numele „Ghioldum” și anii 1496 și 1865 pe partea orizontală a crucii. Această inițiativă, subliniază localnicul Săndel Palade, are drept scop atragerea atenției asupra regiunii și încurajarea turiștilor să viziteze Tudor Vladimirescu, contribuind în același timp la conservarea patrimoniului istoric local pentru generațiile viitoare.

Această inițiativă a fost întâmpinată cu entuziasm de către locuitorii locali și de către Gina Caragea, o fostă locuitoare a comunei. Aceasta și-a exprimat aprecierea pe rețelele de socializare afirmând că „Această cruce este ca o amintire vie a trecutului nostru și, pentru viitoarele generații, o mărturie a acestuia. Cinste și răsplată Clubului pensionarilor din comuna Tudor Vladimirescu, care au ridicat acest monument impresionant și au pus Tudor Vladimirescu pe harta turistică a României”.


Distribuie articolul

You May Also Like