Colaborare ecologică transfrontalieră în acțiune pe Faleza Dunării

Distribuie articolul

Într-o inițiativă de ecologizare desfășurată pe Faleza Dunării în Galați, săptămâna trecută, cetățeni ucraineni, ai Republicii Moldova și români s-au adunat într-un efort comun. Această inițiativă a avut ca scop protejarea și îmbunătățirea mediului înconjurător și a reunit aproximativ 100 de participanți în data de 7 octombrie.

Acțiunea de ecologizare a fost posibilă datorită colaborării multiplelor părți implicate, inclusiv Școala Româno-Britanică, Fundația „Piticot” din Galați, Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din Republica Moldova, Jesuit Refugee Service România, Alianța Studenților din Ucraina și Moldova, Asociația „Pro Natura” Galați, Rotary Club „Dunărea de Jos” Galați și Repere Medicale.

Potrivit președintei Asociației Obștești „Luceafărul Răutului”, principalul obiectiv al acestei acțiuni a fost să asigure un mediu curat și sănătos pentru creșterea copiilor și să faciliteze integrarea socială, culturală, economică și civică a cetățenilor din diverse medii, inclusiv români, moldoveni și refugiați ucraineni, în viața comunității din Galați.

Evenimentul a promovat dialogul și colaborarea între diferitele comunități culturale din cele trei țări, evidențiind importanța acțiunilor ecologice responsabile. Prof. Liliana Tcaciuc, inițiatoarea acestei acțiuni, subliniază că fiecare dintre noi este o parte a soluției pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru viitoarele generații.

Acest demers a fost susținut de sponsori precum PetVet Medical Galați, Restaurantul „Neacșu” Galați, Sc Mondo Demolari Excavatii Srl Galați, Sc Flu BriaConsult Srl Galați, Sc Munteanu MayaCory Srl Galați și Dantura Clinic Galați, precum și de partenerii media TVR Moldova, Radio Chișinău, „Viața liberă”, Monitorul de Galați și Lider FM Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like