Cod galben de vânt și ploi până diseară!

Distribuie articolul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteorologică de tip Cod Galben de intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică. Atenţionarea vizează şi judeţul Galaţi și este valabilă în intervalul 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00.


Potrivit ANM, în intervalul menţionat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Temporar vor fi intensificări şi în restul ţării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova de peste 70…80 km/h. În cea mai mare parte a ţării temporar va ploua. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în regiunile sudice, estice şi centrale vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.


În plus, ANM precizează că marţi vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest şi local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte.


Distribuie articolul

You May Also Like