Coaliția de guvernare s-a prăbușit: USR PLUS s-a aliat cu AUR și a depus moțiune de cenzură

Distribuie articolul


Liderii USR PLUS au anunțat vineri seara că împreună cu parlamentarii AUR au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Demersul USR PLUS AUR ar putea fi susținut și de PSD.


Decizia a fost anunțată vineri seara la Parlament.


„Am depus moțiunea de cenzură. Credem că în momentul în care PNL va propune un nou premier coaliția va putea să continue… Săptămâna viitoare ne vom depune demisiile. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al lui USR PLUS… Parlamentul va decide… noi vom merge în opoziție dacă Guvernul nu o să cadă… Dacă moțiunea trece, noi ne vom așeza la discuții cu PNL și UDMR”, a spus Dan Barna.


Depunerea moțiunii a fost anunțată și de liderii AUR.


„În urma discuțiilor cu cei de la USR am mai ajustat textul, dar în linii mari a rămas la fel. Ne bucurăm să vedem că cei de la USR au lăsat orice orgoliu departe și susțin acest text care ne aparține în mare parte. Sperăm că și PSD o să voteze moțiunea și să cadă acest Guvern”, a declarat Claudiu Târziu, co-președintele AUR.


Tot vineri, la Guvern a avut loc o ședință a coaliției de guvernare care s-a încheiat fără rezultat.


Delegația USR PLUS a solicitat înlocuirea premierului Florin Cîțu și nominalizarea altui liberal în fruntea Guvernului pentru a rămâne în coaliție. Liberalii, susținuți de UDMR, au refuzat solicitarea și au anunțat că îl sprijină pe Florin Cîțu.


Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată în Parlament este nevoie de 234 de voturi. PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul.

Foto: www.mediafax.ro


Distribuie articolul

You May Also Like