„Ana are mere!” Atât ne poate spune directorul socialist Gelu Stan de câțiva ani buni. Și ne mai și taie apa când are el chef.
Asta dincolo de multitudinea de angajări total nejustificate, în mare parte pe criteriu politic, multe atârnături ce se duc „la servici” după ce s-au ploconit pe la PSD că viața-i grea și nu au loc de muncă. Apă Canal colcâie de peste două decenii de de-alde nimeni, lipitori de bună voie iar din patru în patru ani, de afișe.
Atât s-a putut la o societate de interes public în care prețul apei este umflat artificial, cu mult peste alte municipii ce nu-s chiar aproape de ape. Galațiul, înconjurat după cum bine se știe de Dunăre, Siret și Prut, ca să nu mai punem la socoteală și alte băltoace este fruntaș la nivel național la prețul pe metru cub de apă potabilă, și evident, canalizare.
Asta pentru că, nu-i așa poporul socialist trebuie hrănit cumva. Ca să nu mai amintim de apa pluvială pe care gălățenii o plătesc absolut aberant. Mai puțin de jumătate din municipiile reședință de județ din țară au pe mai departe această taxă în program. Multe municipii, cumva mai civilizate, au renunțat să-și mai sufoce enoriașii cu acest bir traumatizant. Iar ca cireașa să fie la locul ei, pe tortul socialisto-lingurar, Apă Canal și-a mai extins tentaculele și prin mediul rural, cu niște tarife de te dor toate malformațiile cognitive.
Adică, la o comună cu operator Apă Canal, furnizarea apei potabile trece lejer de 5 lei metrul cub, iar acolo unde n-a ajuns Gelu Stan să se bălăngăne în hamac, vorbim aproape de 3 lei pentru un metru cub. Miștocăreală tipic socialistă. Adică de la ăia ce spun că sunt alături de oameni.
Dar hai să vedem care-ar fi compunerea vomitivă a celor de la Apă Canal, pe care nu o vom comenta pentru simplul motiv că nu avem ce: „Staţia de repompare Fileşti, care asigură alimentarea cu apă pentru aproximativ jumătate din oraşul Galaţi de aproximativ 50 de ani, se află pentru prima dată în modernizare integrală, graţie uneia dintre cele mai mari investiţii cu fonduri europene „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, în perioada 2014 – 2020”, ce vizează înlocuirea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, incluzând lucrări atât la construcţii cât şi la instalaţiile hidraulice.
După cum am informat încă de la începutul acestui an, investiţia de la Staţia de repompare Fileşti este de mare anvergură şi presupune lucrări foarte complexe, motiv pentru care acestea au fost etapizate. Pentru anul 2022 erau programate: finalizarea lucrărilor la rezervorul nr.2, începerea lucrărilor la rezervorul nr.1, finalizarea lucrărilor la conductele magistrale şi instalaţiile hidraulice pe partea de aspiraţie a Staţiei Fileşti”. „S-a finalizat şi pus în funcţiune rezervorul nr.2 (15.000mc).
La rezervorul nr.1 (15.000mc), lucrările sunt în curs de execuție, fiind finalizate în proporţie de aprox. 65%. În luna februarie 2022 a demarat cea mai importantă etapă a reabilitării, respectiv înlocuirea conductelor de aspiraţie Dn1000mm si Dn800mm, a celor 6 noduri hidraulice şi a armăturilor de mari dimensiuni, inclusiv a camerelor de vane aferente rezervoarelor de apă.
În luna mai 2022 s-a efectuat cuplarea conductei provizorii executată pentru alimentarea cu apă a rezervoarelor şi instalaţiilor din Staţia Fileşti, pentru a permite antreprenorului executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor şi armăturilor, iar în luna iunie s-a executat cuplarea tronsoanelor reabilitate de conductă Dn1000mm si Dn800mm.
În luna iunie 2022 s-aexecutat şi cuplarea conductei provizorii Dn 1000mm care să permită constructorului continuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor de alimentare a electropompelor din incinta staţiei. Datorită eforturilor comune ale Operatorului şi ale Antreprenorului, lucrările din această etapă s-au finalizat.
În scurt timp se va executa cuplarea unor noi conducte reabilitate în cadrul proiectului. Lucrarea va implica o nouă oprire a staţiei, care va fi anunţată in timp util clienţilor afectaţi”.”Având în vedere că stadiul lucrărilor este mai avansat faţă de planificări, ne-am asumat, împreună cu antreprenorul, demararea în cursul acestui an a etapei finale în reabilitarea Staţiei de repompare Fileşti: executarea lucrărilor la conductele de refulare şi armăturile aferente, lucrări care erau iniţial programate pentru anul 2023.
În acest fel, până la sfârşitul acestui an se va finaliza reabilitarea integrală a Staţiei de repompare Fileşti”. Ducă-se pe pustii…