Ce spun autoritățile române despre riscul îmbolnăvirii cu coronavirus prin intermediul mărfurilor din China

Distribuie articolul

Riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor și produselor având ca țară de origine China este unul extrem de mic. Este opinia reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) care au participat la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus. Ei se bazează pe studiile efectuate de specialiștii în domeniul medical.

Cercetătorii au aflat că durata de viață a virusului, în afara corpului uman, este scurtă.

„Potrivit experților în domeniul medical, riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor și produselor având ca țară de origine China, este unul extrem de mic. În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viață a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port a unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 și 35 de zile. Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialiști, ANPC îi asigură pe consumatorii din România că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus, prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China”, se arată în comunicatul ANPC.

ANPC precizează că participă periodic la consultările din cadrul grupului interministerial de lucru pe acest subiect, coordonat de Ministerul Sănătății – grup din care fac parte și alte instituții ale statului cu competențe în domeniu – și va continua să informeze corect opinia publică în ceea ce privește ultimele evoluții referitoare la această problemă de mare interes.


Distribuie articolul

You May Also Like