Ce se întâmplă cu prețul energiei în anul 2020

Distribuie articolul

Prețul energiei electrice plătit de români nu se majorează în ianuarie. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu. Reprezentantul Gugernului a răspuns unei postări a liderului PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, care spunea pe Facebook că românii, persoane fizice și juridice, vor plăti facturi mai mari la energia electrică de la 1 ianuarie 2020.

Culmea, discuția în contradictoriu a apărut de la o știre publicată în 2015.

„Consumatorii casnici şi IMM-urile vor plăti facturi, în medie, cu 1,8% mai mari în acest an din cauza legii care exceptează de la plata certificatelor verzi marea industrie, potrivit studiului de impact aflat la dispoziţia ANRE. La acest procent se adaugă majorarea de 0,26% deja anunţată de ANRE la sfârşitul anului trecut, provenită din liberalizarea pieţe de energie electrică pentru casnici şi majorarea tarifelor de distribuţie, ceea ce duce ca majorarea tarifului la curent din acest an să se apropie de 2% în acest an”, a scris, pe Facebook, Aladin Georgescu.

Replica a venit tot pe Facebook. Ministrul Economiei a anunțat că statul nu va umbla la facturile la energie electrică ale românilor.

„Liderii PSD au început să fie răspândaci de fake news-uri! În loc să îşi vadă de concediul de bugetar de lux, aşa cum îi şade bine unui social democrat, preşedintele PSD Mehedinţi (care face parte şi din conducerea colectivă a PSD – aia “reformată” cică) minte că se majorează preţul facturilor la energie electrică. Şi cum anunţa el asta? Cu o ştire din ianuarie 2015! Când, apropo, domnule Aladin la guvernare era tot PSD, nu PNL! În orice caz, stimaţi români aşa cum am anunţat şi eu, dar şi ANRE, preţul la energie electrică nu va fi majorat de la 1 ianuarie 2020! P.S. Aladine nu te mai fă de ruşine!”, a răspuns, tot pe Facebook, ministrul Economiei, Virgil Popescu.


Distribuie articolul

You May Also Like