Calendarul complet al simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bac 2024

Distribuie articolul

Elevii gălățeni din clasa a VIII-a au participat la simulările Evaluării Naționale, cu probele de Limba și Literatura Română pe 15 ianuarie și Matematică pe 16 ianuarie. Rezultatele vor fi disponibile pe 2 februarie, oferind elevilor șansa de a-și evalua pregătirea.

Simulări pentru Bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a se pregătesc pentru simulările Bacalaureatului, care încep cu proba de Limba și Literatura Română (E.a) pe 29 ianuarie, urmată de proba obligatorie a profilului (E.c) pe 30 ianuarie, și proba la alegere a profilului și specializării (E.d) pe 31 ianuarie. Rezultatele vor fi comunicate pe 16 februarie.

Calendarul examenelor finale de Bacalaureat

Probele orale se vor desfășura între 17-21 iunie, iar probele scrise între 1-5 iulie. Rezultatele inițiale la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie, cu perioada de depunere a contestațiilor între 9 și 11 iulie, urmate de afișarea rezultatelor finale pe 12 iulie.

Calendarul Evaluării Naționale Finale

Înscrierile pentru Evaluarea Națională vor avea loc între 11 și 14 iunie. Proba scrisă la Limba și Literatura Română este programată pentru 25 iunie, Matematica pe 27 iunie și Limba maternă pe 28 iunie. Rezultatele inițiale vor fi anunțate pe 3 iulie, perioada de contestații fiind stabilită între 3 iulie (16.00 – 19.00) și 4 iulie (08.00 – 12.00), urmată de soluționarea contestațiilor între 4 și 9 iulie și afișarea rezultatelor finale pe 9 iulie.

 

Elevii au opțiunea însă, de a echivala competențele lingvistice și digitale prin examene recunoscute internațional, cum ar fi Cambridge sau IELTS pentru engleză, DELF pentru franceză și ECDL sau IC3 pentru competențele digitale. Costurile examenelor variază între 400 și 1.050 de lei pentru competențele lingvistice și între 400 și 600 de lei pentru cele digitale. Aceste examene se pot susține în centre acreditate, disponibile și în Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like