Brăila rezistă. Este singurul județ din țară fără decese provocate de coronavirus

Distribuie articolul

Singurul județ din România în care nu au fost decese cauzate de virusul COVID-19 este Brăila. Potrivit Ministerului Sănătății, la Brăila au fost confirmate doar 43 de cazuri de infectare. Asta în condițiile în care la Galați sunt sute de persoane infectate și zeci de decese.

Ministerul Sănătății a anunțat că de la debutul epidemiei, la Brăila au fost confirmate doar 43 de cazuri de infectare, ceea ce situează județul pe locul doi în plan național, după Vâlcea care are doar 37 de infectări. Mai mult chiar, Brăila a avut până recent aproximativ 20 de cazuri, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut după ce virusul a pătruns într-un campus pentru muncitori străini din localitatea Vădeni.

Culmea, muncitorii sunt angajați la o firmă de construcții din Galați.

„Muncitorii sunt angajaţii unei firme din Galaţi, campusul se află între oraşele Galaţi şi Brăila, pe teritoriul judeţului Brăila. Ei muncesc unde-i trimite firma. Această firmă are lucrări în mai multe judeţe”, a spus, pentru Mediafax, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.


Tot de la Galați au fost transferați doi pacienți în stare gravă. Aceștia au fost duși la Spitalul de Urgență din Brăila deoarece în secția spitalului gălățean se fac reparații.

Ambii pacienți au murit la puțin timp după realizarea transferului, dar decesele au fost trecute în statistica județului Galați deoarece au fost confirmați și spitalizați la Spitalul Sf.Apostol Andrei.

La Galați, situația este aproape pe dos. Județul are numeroase cazuri de infectare cu coronavirus și un număr mare de decese. Conform statisticilor, în Galați sunt 635 de persoane infectate și 85 de decese.


Distribuie articolul

You May Also Like