Bilanț al transportului de deșeuri periculoase în Galați

Distribuie articolul

Agenția pentru Protecția mediului Galați a prezentat situația transporturilor de deseuri periculoase (generate în cantități mai mari de 1 tona/an/efectuate către instalații de valorificare/eliminare din județul Galati, în trimestrul I, din 2021.

Astfel, nu mai puțin de 1607 de transporturi au fost efectuate către instalații de valorificare/eliminare din județul Galati, în primele trei luni pentru a îndepărta în siguranță cele 2517,912 tone de deșeuri generate și înregistrate. Cu această activitate s-au ocupat opt firme autorizate de către APM ca operatori economici speciali pentru transport deșeuri.

Doi dintre operatori – OMV Petrom – Statia de Bioremediere și SC Vivani Salubritate SA – p.l. Galati – au desfășurat operațiuni de bioremediere a solului contaminat, după îndepărtarea și transportul a aproape 1155 tone de deșeuri preluate. Cu această ocazie s-au efectuat 56 de transporturi.

O altă societate – Galia SRL – a fost autorizată să dezmembreze în vederea distrugerii, filtre de ulei uzate. Cantitatea contractată a fost de aproape 1155 tone pentru care s-au efectuat patru trannsporturi.
Restul cantităților transportate, cum ar fi: uleiuri, grăsimi, ape uleioase uzate, absorbanți contaminați, nămoluri, emulsii, ceruri, deșeuri de vopsele și lacuri, ambalaje contaminate, deșeuri periculoase din demolări, deșeuri medicale, acumulatori auto și alte componente periculoase – au fost preluate și îndepărtate de zonele contaminate în vederea stocării temporare, până la reciclarea sau distrugerea lor în condiții de siguranță.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns