Balamuc cu iluminatul festiv la Galați. Primarul care se scuză dar nu prea acuză…

Distribuie articolul

 

 

 

Primarul municipiului Galați, Ionuț „Pucky” Pucheanu a încercat astăzi să ne explice cum e cu iluminatul festiv, mai ales cu disfuncționalitățile create, în opinia sa, de furtuna viscolită de acum o săptămână și-un pic.

Personal n-am plecat după fentă, e și complicat știind personajul dar și activitatea în sine.

Ca să nu fiu bănuit de oarece cârcoteli banale, amintesc că pe timpul mandatului său actual, l-am criticat dar și felicitat pentru iluminatul festiv gălățean, bineînțeles, în ierni diferite.

Acum, Pucky a ales nefericit să arate cu degetul spre Mama Natură, absolut aiuristic.

Ca să fim cumva înțeleși, primarul Galațiului a ieșit în spațiul public cu scuze dar și angajamente ce vizează remedierea problemelor până la finalul aceste săptămâni (și aici s-a referit la zilele lucrătoare).

În esență, problemele apărute la Inelul de Rocadă, unde altcândva era una dintre zonele cele mai intens ornate, sunt cumva inedite în ultimii ani.

Totuși, ne aducem aminte că furtuna viscolită la care face referire primarul nu a fost pentru Galați o noutate în ultimii trei ani. Ne amintim că am avut un fenomen meteorologic mult mai capricios, în urmă cu două ierni, și aici ne referim la ploaia înghețată. Iar atunci nu au fost așa probleme.

 

De ce?

 

Foto- iluminatul festiv de anul trecut

Foarte simplu. Vorbim de cu totul alte materiale. Concret, în această iarnă iluminatul festiv s-a făcut mai mult pe cârpeală. Multe dintre instalațiile de anul trecut le puteți vedea și astăzi. Iar cele noutăți sunt din punct de vedere calitativ, net inferioare. De exemplu, acei brăduți verzi de pe Brăilei, confecționați din furtun luminos, îi mai vedeam acum 10-15 ani prin mediul rural.

Scuza domniei sale ar fi Ordonanța de Guvern prin care s-au sistat achizițiile publice, șeful său de partid, Marcel Ciolacu având de astupat o gaură bugetară consistentă. S-au sistat achizițiile, nu și prestările de servicii, iar în această situație vorbim fix despre o prestare de servicii a societății comerciale ce se ocupă de iluminatul public în municipiul Galați.

Dar, ca să fim corecți, brașovenii de la Flash Lighting Services, goniți acum câțiva ani de la ei de-acasă (una dintre primele măsuri ale primarului Brașovului, Allen Coliban a fost de a rezilia contractul cu această firmă), nu a rupt gura târgurilor mai mici sau mai mari.

Cu un contract în derulare pe mai mulți ani, reînnoit recent, ce se cifrează la puțin sub cinci milioane de euro fără TVA, se pare că Pucky ar fi mulțumit de această societate, care vine în 2023 cu diverse cârpeli. Nu mai punem la suflet iluminatul deficitar de peste an, cel public,  când pentru înlocuirea unei lămpi nefuncționale, poți aștepta liniștit și câteva luni.

Este un motiv în plus de a nu pleca după fentă cum spuneam la început, și de a nu pune mari baze în scuzele și angajamentele primarului, pentru că la urma urmei, vorbim de o joacă  ce se desfășoară la un cu totul alt nivel.

Așa că, pe scurt, cam aiasta-i povestea iluminatului public festiv pentru iarna 2023-2024.

Zilele viitoare ne vom apleca un țâr și peste bâlciul oferit gălățenilor de zilele municipiului dar și a ceea ce ar urma să se întâmple până la final de an.

Avem și-acolo suficiente „nefăcute”!

 


Distribuie articolul

You May Also Like