Autorecenzarea a fost prelungită cu două săptămâni

Distribuie articolul


A doua etapă din cadrul recensământului populației în România a fost prelungită. Aceasta trebuia să se încheie duminică, dar autoritățile au decis că oamenii își mai pot introduce singuri datele prin intermediul sistemului online până pe 27 mai.

Decizia a fost luată ca urmare a interesului crescut manifestat de populaţie în ultimele zile.
La Galați, autorecenzarea se poate face cu ajutorul unor recenzori.

Primăria a amenajat 12 centre unde se află specialiști care oferă asistență. Acestea sunt la sediul Primăriei, la Serviciul de Stare Civilă Galaţi, la sediile Direcţiei de Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați, la Serviciul pentru Evidenta Persoanelor, la mall, la Piaţa Centrală, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și la Societatea Gospodărire Urbană.

Persoanele care nu vor să își înregistreze datele pe site-ul Institutului Național de Statistică vor fi vizitate la domiciliu de echipe de recenzori. Acest lucru se va întâmpla în ultima etapă a recensământului care se va desfășura în perioada 27 mai-17 iulie.

La ultimul recensământ, cel din 2011, România avea o populaţie de 20,1 milioane de locuitori, iar în 2021, conform estimărilor, populaţia rezidentă a României a fost de 19,1 milioane de locuitori. Cel mai ridicat nivel al populaţiei României a fost înregistrat în anul 1992, când ţara avea 22,8 milioane de locuitori.


Distribuie articolul

You May Also Like