ATENȚIE, pentru timpul liber! Odată cu picnicurile la iarbăverde a început și atacul căpușelor

Distribuie articolul

Sezonul căpușelor este de obicei între lunile martie și octombrie, dar poate dura mai mult. Acest lucru se datorează faptului că vremea umedă și temperaturile mai calde favorizează dezvoltarea căpușelor. Căpușele se găsesc în zonele de pădure, zonele de mlaștină, zonele ierboase și grădini.

Înțepăturile de căpușe sunt adesea inofensive și nu provoacă niciun simptom. Cu toate acestea, mușcătura de căpușe poate provoca reacții alergice, iar anumite căpușe pot transmite boli oamenilor și animalelor de companie atunci când mușcă. Aceste boli pot fi periculoase sau chiar pot pune viața în pericol atunci când nu sunt tratate prompt.

Căpușele nu zboară și nu sar, ci se cațără pe animale sau pe oameni

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, odată ce o căpușă ajunge pe corpul tău, este probabil să migreze în următoarele zone: axile, păr, spatele genunchilor, în zona inghinală, în interiorul buricului, în jurul taliei, în zona urechilor și chiar și în interiorul acestora.

Boli transmise de căpușe

Căpușele pot produce foarte multe boli, doar una dintre ele este boala Lyme, în funcție de agentul infecțios pe care îl poartă. Boli produse de căpușe pot fi:

• febra petelor din Muntele Stâncos (RMSF)

• febra căpuşelor din Colorado

• tularemie

• ehrlichioza

Boala Lyme, produsa de căpușa purtătoare a agentului infecțios, Borrelia burgdoferi, netratată poate produce o gamă largă de simptome în funcție de stadiul infecției.

Simptomele mușcăturii de căpușă

O erupție cutanată de formă circulară sau ovală în jurul unei mușcături de căpușă poate fi un simptom al bolii Lyme. Unii oameni au, de asemenea simptome asemănătoare gripei la câteva zile sau săptămâni după ce au fost mușcați de o căpușă infectată, cum ar fi:

– temperatură ridicată sau senzație de căldură și frisoane;

– durere de cap;

– dureri musculare și articulare;

– oboseală și pierderea energiei.

Poate să apară o eruptie de orice tip , în special o eruptie de tip ochi de bou sau puncte roșii pe glezne și încheieturi.


Distribuie articolul

You May Also Like