ATENȚIE fermieri! Joi ultima zi!

Distribuie articolul

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Galaţi – APIA face un nou anunț: 11 mai 2023, inclusiv, este termenul limită pentru depunerea Cererilor de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii agricoli din sectorul cereale.

”Continuăm procesul de primire a Cererilor. În același timp, pregătim fermierilor încheierea de convenții cu instituții bancare și nebancare în vederea finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii sprijinului cuplat pentru venit în sectorul zootehnic, campania 2023” precizează APIA Galați

Totodată, se primesc cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2023 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă şi de la bugetul de stat, acțiune ce va derula până la data de 4 august 2023, termen limită pentru solicitarea sprijinului financiar.

La nivel național, din datele campaniei 2023 de primire a cererilor de sprijin, se poate spune că, începând cu 1 martie 2023 și până în prezent, numărul cererilor de sprijin primite de APIA a ajuns la 544.037 cereri, pentru o suprafață de 4.48 milioane de hectare.

De asemenea, sunt deschise și plățile aferente cererilor depuse în Campania 2022, în conformitate cu termenele prevăzute în legislația europeană, astfel că până la acest moment au fost autorizate la plată 2,78 miliarde euro aferente Campaniei 2022.


Distribuie articolul

You May Also Like