Astăzi, profesorii sunt în grevă de avertisment. Există riscul ca din 22 mai să se intre în grevă generală!

Distribuie articolul

O grevă de avertisment are loc astăzi, 17 mai, în toate școlile, între orele 11-13, conform anunțului sindicațiștilor.

 Ministrul Educației, Ligia Deca, a cerut profesorilor să supravegheze elevii din clase în timpul grevei.

 „Eu fac apel, pe această cale, la cadrele didactice, care, sigur, trebuie să desfășoare protestul la școală, să supravegheze elevii, chiar dacă nu țin orele, pentru că este absolut normal ca să nu avem sincope în procesul educațional și să nu aducem nici necazuri familiilor care știu că au copiii la școală în anumite intervale orare” .

Greva generală anunțată de profesori va avea loc începând cu 22 mai. Reprezentanții asociațiilor spun că au fost nevoiți să apeleze la această formă extremă de protest ca ultimă soluție pentru ai determina pe guvernanți să nu mai ignore solicitările profesorilor.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, ieri, într-o conferință de presă comună că vor declanşa greva generală din 22 mai. Decizia a fost votată de membri de sindicat în proporție de peste 70%. Angajații din învăţământ cer majorarea salariilor, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli. Aceștia mai spun că greva generală ar putea afecta examenele din acest an, dacă guvernanții nu vin cu soluții.

Însă pentru a declanșa greva generală sunt câțiva pași de urmat. În primă fază profesorii vor intra în greva de avertisment, asta înseamnă că profesorii merg la ore însă ei vor decide dacă țin cursurile sau doar îi supraveghează pe elevi. Astfel, la două zile de la greva de avertisment se poate declanșa greva generală.

Dacă nu se va ajunge la o soluție convenabilă pentru salariații din Educație, există riscul de a fi afectate examenele de sfârșit de an școlar.


Distribuie articolul

You May Also Like