Astăzi, despre…mahalagioaicele masculine!

Distribuie articolul

Ultimul exemplu, ciorovăiala fără de preț dintre deputatul liberal Onuț Atanasiu și primarul socialist Ionuț Pucheanu.

Motivul? O bucată de drum din curtea Poliției de Frontieră.

Pe scurt, în urmă cu aproximativ 20 de ani, municipalitatea a demarat demersurile pentru transferul acestui teren deținut de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acum trei ani și jumătate se semna un ordin de începerea lucrărilor, dar lucrurile nu au continuat pe un făgaș normal. O societate a câștigat licitație pentru 3,5 milioane euro după care a renunțat din diverse motive. O altă licitație, alt câștigător. De data asta pentru 4 milioane de euro.

Ghinion „în noaptea nunții”, nici de data asta nu s-a mișcat nimic. Asta în timp ce Pucky declara în stilul caracteristic că…se lucrează.

MAI a condiționat inițial transferul celor 8603 metri pătrați, de construcția arterei respective de 620 de metri de drum în termen de cinci ani, în caz contrar, suprafața urmând a se întoarce sub autoritatea ministerului.

Cum nu s-a realizat mai nimic, evident, suprafața „s-a întors” de unde plecase.

În timp ce deputatul liberal acuză pe bună dreptate proasta gestionare a situației de către Pucky și cei din propria ogradă, acesta a ales să răspundă cu o vădită tentă de mahalagism.

Acum, surpriza n-ar fi atât de mare pentru că modul în care reacționează de regulă edilul gălățean este arhicunoscut.

Bun. Oricine poate combate argumentat o declarație fie ea politică sau personală. Dar de-aici până la expresii insalubre gen „ticăloșie”, „impostură”, „ministrul tău”, „băgat coada” etc, e o cale lungă prin care Pucky, înainte de a le debita e limpede că și le-a însușit din curtea Ecosal sau chiar de pe la „punctele de lucru” din municipiu.

 Mahalagismul, fie el îmbrăcat cu nuanțe ce se doresc a fi considerate intelectuale, tot mahalagism rămâne.

Aveți mai jos „pseudo-răspunsul” primarului, și de urmărit, argumentația absolut defazată.

Acum, mai e o treabă legată de mahalagism. Sincer, ar fi de preferabil ca mahalagioaicele să fie…femei. Așa ne-am obișnuit mulți dintre noi…!

Și-ar mai fi ceva. Nu cred că Galațiul arată cumva, cu mici excepții.

Tare bine ar fi ca Pucky să se consemneze o perioadă mai cu simț de răspundere pe problemele urbei. Suntem într-o mică junglă, mai ales pe la dosuri, unde lipsesc doar lianele și maimuțele urlătoare. Dar se vede treaba că sunt șanse să ne confruntăm pe viitor și cu această specie prin fauna de pe la noi…

Răspunsul primarului Ionuț „Pucky” Pucheanu pe pagina sa de socializare, scris probabil la un pahar cu sifon. Altfel nu se explică desele ruperi de ritm la folosirea adresării de (im)politețe:

„Gata cu ticăloșia, impostura și minciuna!

Onuț Atanasiu, în trei ani de mandat nu ai făcut nimic pentru Galați și nu ai adus niciun proiect pentru gălățeni!

Proiectul drumului prin curtea Poliției de Frontieră e blocat la Ministerul de Interne de 3 ani, acolo unde este ministrul tău, colegul tău de partid, cu care îți bei săptămânal cafelele pe la București.

Cum se face că tocmai avizul care ar fi deblocat construcția acestui drum este subiectul unei campanii de denigrare?!

Oare gălățenii sunt atât de naivi încât să nu înțeleagă ce faceți? Oare ne putem gândi că ți-ai băgat coada tocmai pentru blocarea proiectului?

Tu, domnule deputat, tu nu lucrezi pentru gălățeni?

E cumva drumul lui Pucheanu? Sau e drumul orașului nostru?

Nu te-a interesat niciodată în ce stadiu se află proiectele acestui oraș, nu m-ai sunat niciodată să mă întrebi dacă poți ajuta cu ceva acest oraș sau proiectele lui.

oNUț Atanasiu, lasă locul liber pentru cineva a cărui inimă chiar bate pentru Galați și gălățeni!”


Distribuie articolul

You May Also Like