Aniversare cu Tradiție: LSG și CSBB marchează 28 și 27 de ani de Implicare și Unitate

Distribuie articolul

Ieri, în Aula Magna Alexandru Ioan Cuza, au fost marcați 28 de ani de reprezentare studențească a Ligii Studenților din Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați (LSG) și 27 de ani de la înființarea Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” (CSBB).

Liga Studenților a fost înființată în 1990, iar activitatea sa a prins contur odată cu protestele studenților din toamna anului 1995. Acestă organizație studențească este membră a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care este afiliată la ESIB- The National Union of Students in Europe (Federatia Uniunilor Studentesti din Europa) din 2002.

Pe lângă proiectele sale, cum ar fi „LSG Olimp-X”, care cuprinde șase sporturi populare printre studenți (fotbal, baschet, volei, tenis de masă, paint-ball și pescuit), sau parteneriatul său cu Casa de Cultură a Studenților Galați pentru organizarea anuală a „Balului Bobocilor”, obiectivul primar al clubului rămâne a fi reprezentarea și apărarea drepturilor studenților gălățeni.

În același context academic, Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost fondat în 1996, având misiunea de a consolida legăturile dintre studenții originari din Basarabia și Bucovina și de a reprezenta comunitatea etnică în mediul academic gălățean. În decursul timpului, acest club a promovat valorile pro-unioniste și euro-atlantice în cadrul societății, prin intermediul proiectelor precum Festivalul „Zilele Basarabiei” sau „Descoperă România”,  având un impact care exced mediul academic.


Distribuie articolul

You May Also Like