Anchetă la o școală din Galați după ce o elevă de 13 ani l-a acuzat pe director că a bătut-o

Distribuie articolul

Scandalul a izbucnit marți, 20 iunie, la Școala nr 34 Mihai Viteazul. Familia elevei a mers la Inspectoratul Școlar și a făcut plângere pe numele directorului unității școlare. Săptămâna trecută o plângere asemănătoare a ajuns și la Poliție. De asemenea, familia are un certificat medico-legal care dovedește că fata a fost lovită sau a suferit un accident.

Totul s-a petrecut pe 8 iunie, chiar în clasă. Familia fetei susține că eleva a fost bătută de directorul școlii. În plus, în discuție au apărut acuzații privind întreținerea de relații sexuale în școală. „A venit domnul director, a luat-o şi mi-a tras-o de păr şi a dat-o cu capul de pupitru, ulterior fata acuzând două lovituri la cap şi una la şold  pentru care s-a scos certificat medico-legal. Mie mi-a spus că s-a răzbunat pe toate mizeriile făcute de fetiţa mea în incinta şcolii…..Domnul director mi-a spus că fetiţa întreţine relaţii sexuale în incinta şcolii”, a declarat Maria Peglau, mama fetei.

Profesorul respinge acuzațiile și are propriul său scenariu. „Nu a fost o agresiune. A venit de pe culoar, a intrat în fuga în clasă, eleva a trecut pe lîngă mine, a făcut o fentă, s-a dus peste prima bancă, a căzut banca peste ea, am săltat-o de acolo şi cam despre asta a fost absolut totul”, a declarat Florin Cernat, directorul Şcolii Mihai Viteazul.

Mama presupusei victime mai spune că a așteptat încheierea anului școlar pentru a face aceste acuzații deoarece i-a fost frică de răzbunarea cadrului didactic. Oricum, cazul va fi anchetat și de polițiști. „Organele de poliţie au fost sesizate la data de 15 iunie cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de loviri sau alte violenţe printr-o plângere prealabilă. În cauză se efectuează cercetări într-un dosar penal”, a anunțat Delia Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Și Inspectoratul Școlar Județean a început o anchetă. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă de la un simplu avertisment până la suspendarea din funcție.


Distribuie articolul

You May Also Like