Altă rețea de apă va fi modernizată în municipiul Galați

Distribuie articolul

 

 

Ieri, 29 mai, Operatorul Regional APĂ CANAL S.A. Galați a emis ordinul de începere a lucrărilor de investiții din cadrul proiectului „Reabilitare rețea apă potabilă Dn 200mm – Dn 100mm str. Alba Iulia – Călimănești – Olănești – Călugăreni, bloc L7, P7A, L6, L5A, L4A, L3A, K8, K9A, K4A, P2A, K6, L2A, K10A”, inclusiv branșamentele acestora.

Se vor monta 𝟭.𝟰𝟲𝟱 𝗺 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲 𝗻𝗼𝗶, în tunel tehnic vizitabil și/sau în canivou de protecție nevizitabil.

În rețeaua de distribuție apă potabilă se va monta țeavă de polietilenă de înaltă densitate PE 100 SDR17, Pn 10, în gama De 200mm (360 m), De 110mm (725 m), îmbinarea realizându-se prin electrofuziune.

De asemenea, toate branșamentele se vor înlocui cu țeavă de polietilenă, în gama De 90mm (40 m), De 63mm (cca. 340 m).

În scopul diminuării impactului asupra populației și traficului din zonă, lucrările se vor executa pe tronsoane. Acestea vor fi scoase pe rând din funcțiune, în timpul intervențiilor la rețea, fiind prevăzute în acest scop vane de închidere montate în cămine, iar pentru golirea conductelor – vane de golire (𝟲𝟰 𝘃𝗮𝗻𝗲 în total).

Pe rețeaua de alimentare cu apă se vor monta 𝟴 𝗵𝗶𝗱𝗿𝗮𝗻ț𝗶 subterani, cu protecție la rupere, din fontă ductilă Dn 80mm Pn > 10bar.

Valoarea investiției este de 625.000 lei, aceasta fiind realizată din profit reinvestit și are ca scop îmbunătățirea calității și siguranței serviciului de alimentare cu apă prestat clienților din municipiul Galați.

 


Distribuie articolul

You May Also Like