Activități dubioase la biblioteca V.A.Urechia din Galați: copiii sunt puși să facă coding

Distribuie articolul

Nu vă lăsați copiii la Biblioteca V.A.Urechia din Galați, poate fi periculos. De la reprezentanții instituției, am aflat că în următoarea perioadă, copiii vor fi puși să facă coding. Nu știți ce-i aia? Nici noi nu știm, dar se pare că nici cei de la biblioteca publică nu prea au habar ce înseamnă coding.

Dacă ar fi știut ce înseamnă coding, reprezentanții V.A.Urechia ne-ar fi explicat și nouă în comunicatul de presă în care anunțau că „Biblioteca Județeană V.A. Urechia Galați este, începând cu acest an, parteneră în proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”. Am citit comunicatul de presă în lung și în lat și nu ne-am lămurit. Am ocolit cu grijă mostrele de limbaj de lemn de esență tare precum pe copii „îi ajută să privească cu încredere în viitor” și copii „vor avea șansa bunăstării”, ca să ajungem la subiectul zilei: coding.

Cei care au redactat comunicatul ne-au oferit un „clue”. Cică activitatea de tip coding ține de programare și „este dedicată dezvoltării de competențe de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în rândul copiilor din mediul rural, incluzând 5 biblioteci publice din județ (Vânători, Valea Mărului, Ghidigeni, Schela, Cudalbi)”. Apoi, alt clue, în același comunicat de presă: „sub coordonarea bibliotecarilor locali, copiii au scris în primul an al proiectului peste 929.816 de linii de cod”. Tragem linie și aflăm că minunea numită coding înseamnă scrierea de linii de cod. Tot nu am înțeles nimic!

Ideea este că programarea vizuală, STEM-ul și codingul își vor face bagajele și vor pleca la țară, la bibliotecile din Vânători, Valea Mărului, Ghidigeni, Schela și Cudalbi, în cadrul programului anunțat de Biblioteca V.A.Urechia. De pe toaletele din fundul curții și drumurile pline cu nămol se vor ridica specialiștii de mâine în coding. #staulatarasifaccoding!


Distribuie articolul

You May Also Like