UPDATE: Accident cu ambulanță

Distribuie articolul

UPDATE1: Surse apropiate anchetei ne-au declarat că femeia însărcinată, rănită în accident, este soția individului din Măstăcani, care, în septembrie 2016, a accidentat mortal doi copii la Foltești și apoi a fugit de la locul accidentului, lăsându-și victimele fără ajutor. Șoferul fugar a fost prins o lună mai târziu, în Italia, la Florența, și a fost adus în țară sub escortă. Între timp, a fost condamnat în primă instanță, la 5 ani de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă. Sentința nu este definitivă. Femeia rănită este gravidă în 34 de săptămâni.

UPDATE2: Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați, dr. Mihai Polinschi:

”Șoferul de pe ambulanța de la Tecuci adusese niște bolnavi la dializă și mergea la un service auto, pentru niște reparații la autospeciala noastră. Nu s-a asigurat suficient în intersecție și a intrat în coliziune cu un autoturism de teren. Din câte știu, femeia de la volan a fost rănită ușor și este în afara oricărui pericol. Mai grav este că șoferul nostru era băut la volan. Așteptăm rezultatele oficiale ale testelor de sânge și vom lua măsurile prevăzute de lege. Șoferul autospecialei noastre riscă desfacerea contractului de muncă”.

————

Grav accident rutier, astăzi, la prânz, la Galați. Un șofer aflat la volanul unei Ambulanțe din Tecuci a nesocotit semnificația indicatorului ”Stop” și a intrat cu viteză, într-o mașină care venea pe o stradă cu prioritate. În urma impactului, femeia aflată la volanul autoturismului lovit de Ambulanță a fost rănită și transportată la spital. Șoferița în vârstă de 23 de ani era însărcinată și medicii o țin sub supraveghere pentru a vedea cum evoluează sarcina și dacă impactul a avut urmări asupra fătului.

”Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultat pozitiv fiind înregistrat doar în cazul bărbatului, care a prezentat o alcoolemie de 0.22 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice”, se arată într-un comunicat al Poliției județului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like