A fost desemnat câștigătorul licitației pentru autobuzele gălățenilor. Află AICI ce companie va livra 40 de autobuze noi

Distribuie articolul

40 de autobuze noi vor circula pe străzile din Galați. Asta în condițiile în care societatea Transurb a reușit să finalizeze licitația pentru achiziția autobuzelor. Este vorba despre 40 de autobuze de mari dimensiuni care vor fi fabricate în următoarele luni de o companie din Ilfov.
Fabrica societății BMC Truck & Bus SA se află la Ciorogârla. Compania fondată de trei turci a reușit să câștige licitația în cadrul căreia s-a bătut cu nemții de la Mercedes Benz Romania și cu turcii de la Temsa Ulasim Araclari San Tic AS. Turco-ilfovenii au avut oferta cea mai bună și la fel ca în cazul orașelor Constanța, Târgu Jiu, Caransebeș, Iași și Sinaia, autobuzele lor vor ajunge pe traseele din Galați.

Conform contractului în valoare de peste 26 de milioane de lei, livrarea se va face până în luna noiembrie, iar ulterior va fi asigurată mentenanță pe o perioadă de 5 ani.

„În urma finalizării documentelor depuse de ofertanți, a ofertei tehnice și, ulterior, a ofertei financiare vă comunicăm că oferta declarată câștigătoare este cea depusă de operatorul BMC Truck & Bus SA. Prețul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, respectiv 656.150 lei / bucata X 40 bucăți. Contractul prevede o mentenanță de 5 ani de zile, timp în care firma câștigătoare va asigura buna funcționare a autobuzelor livrate. Autobuzele urmează să fie livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației.” (Transurb&Primăria Galați)

Licitația a fost organizată de Transurb, iar plata o va face tot societatea gălățeană, cu bani dintr-un împrumut bancar în care Primăria este girant.

„După o lungă așteptare avem un prim rezultat al muncii noastre, este o etapă în cadrul strategiei pe care încercăm să o implementăm la societatea Transurb SA. Ne-am propus ca, în scurt timp, să asigurăm un transport modern gălățenilor. Suntem conștienți de problemele moștenite și existente în momentul de față în transportul în comun din Galați. Totuși, la doar un an de când mi-am început mandatul de management, cred că pot bifa o reușită importantă, achiziționarea a 40 de autobuze moderne. Sigur, suntem perfect conștienți că este nevoie de mult mai mult, de alte licitații în vederea înnoirii parcului auto existent și de implementarea strategiei de management a traficului. Consider că acesta este un prim pas important, concret, cu care putem pleca la drum. Strategia noastră va duce la implementarea unui transport în comun care se va desfășura în condiții civilizate”, a declarat Mihai Cadinoiu, directorul SC Transurb SA.

Pe autobuzul speranței a urcat și primarul Ionuț Pucheanu.

„Mi-am propus încă de la începutul mandatului să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a aduce cetățenilor municipiului Galați un transport public de calitate. Asta înseamnă parc auto nou și adaptat nevoilor actuale, adăposturi pentru călători decente, sistem e-ticketing asupra căruia acum ne aplecăm atenția pentru a instala toate componentele și în curând va fi funcțional, precum și reabilitarea liniilor de tramvai. Și acesta este doar începutul. Primele mijloace de transport în comun noi au venit la Galați anul trecut, respectiv troleibuzele. Vor ajunge în curând și autobuzele nou nouțe și continuăm până când vom acoperi așa cum se cuvine această necesitate”, a spus Ionuț Pucheanu, edilul șef al orașului Galați.

Transurb mai anunță că „autobuzele Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc pentru conducătorul auto).

De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane).

Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galați.”


Distribuie articolul

You May Also Like