„66 de sezoane”: proiecție specială KineDok, la Galați

Distribuie articolul

Joi, la ora 18.00, Muzeul de Artă Vizuală din Galați va găzdui proiecția filmului documentar „66 de sezoane”, parte din programul „KineDok”, care promovează documentare creative în spații alternative.

Filmul, o coproducție slovaco-cehă din 2003, urmărește povestea piscinei municipale din Košice, Slovacia, inaugurată în 1936. Prin 66 de sezoane, documentarul explorează istoria acestei piscine și evenimentele din Europa Centrală, între 1936 și 2002, prin relatările oamenilor care au frecventat-o.

Regizat de Péter Kerekes, documentarul a câștigat numeroase premii internaționale, inclusiv pentru cel mai bun documentar la festivalurile din Jihlava, Tel Aviv, Budapesta, Praga și Pamplona. Kerekes este recunoscut nu doar ca regizor, ci și ca producător și profesor la Academia de Arte ale Spectacolului din Bratislava.

Reprezentanții muzeului au declarat: „Piscina municipală din Košice a fost mai mult decât un simplu loc de scăldat. Ea a reflectat schimbările istorice și culturale din Slovacia și din Europa Centrală, între 1936 și 2002. Acest mozaic istoric este construit din poveștile oamenilor, care, în esență, reprezintă ei înșiși istoria.”

Intrarea la eveniment este gratuită, iar proiecția promite să ofere publicului o incursiune fascinantă în istoria recentă a Europei Centrale.


Distribuie articolul

You May Also Like