25 de kilometri de drumuri județene intră în reabilitare

Distribuie articolul

Consiliul Județului Galați va reface mai multe segmente de drum județean ce totalizează 25 de kilometri. Investiția este de aproximativ 31 de milioane de lei și va fi finalizată în prima parte a anului viitor.

Consilierii județeni au decis să se refacă mai multe segmente de drum ce au ajuns de-a lungul anilor să facă parte din intravilanul unor comune.

”E vorba de mai multe localități al căror intravilan a fost modificat, localitățile s-au extins iar cei care și-au făcut case noi practic le-au făcut de-o parte și de alta a unui drum județean din pământ. Sunt porțiuni de drum pentru care nu am fi obținut finanțare dintr-o sursă europeană sau din fonduri de la Guvern”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județului Galați.

Acesta a dat exemplul localității Jorăști, unde s-au construit case pe o lungime de șase sute de metri, motiv pentru care drumul județean va fi extins cu un kilometru. Într-o situație asemănătoare sunt localitățile Roșcani, Braniștea ori Brăhășești, dar este vizat și drumul din Pădurea Gârboavele. Cel mai lung segment, de 4,5 km, va fi la Țepu.

Se estimează că licitațiile ar putea fi încheiate în prima jumătate a anului, astfel încât lucrările să fie demarate în ce-a de-a doua parte. Conform estimărilor făcute de președintele Consiliului Județului Galați, asfaltările ar putea fi încheiate anul viitor.

În prezent se reabilitează alți 200 de km de drum județean, aflați în diferite stadii de execuție.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns