100 de milioane împrumutate degeaba de Primăria Galați

Distribuie articolul

Ce ai face dacă ai avea 100 de milioane de lei? Multe, ar răspunde orice om. Nimic, dacă reprezinți Primăria Galați. Sau atât de puțin, încât e aproape nimic.

În urmă cu un an, municipalitatea accesa un credit de 100 de milioane de lei pentru finanțarea a zece obiective. În prezent, niciunul nu este finalizat iar multe dintre ele nu au depășit încă nivelul hârtiilor.

Cele zece obiective erau:
1. Centrale termice în unități de învățământ;
2. Amenajare parc și parcare Țiglina II;
3. Construire parcare supraetajată în Mazepa;
4. Resistematizare drum ieșire spre Tecuci;
5. Reabilitare infrastructură transport axa Est-Vest – (viaduct Combinat – General – strada Basarabiei pe toată lungimea ei – ieșirea pe Calea Prutului);
6. Amenajare zonă centrală (Centrul orașului sau Piața Regală);
7. Modernizare Parc Eminescu;
8. Amenajare extindere Talcioc;
9. Târg auto;
10. Achiziție autobuze.

Dacă la primele trei puncte lucrurile au fost demarate măcar, fără a fi finalizate, în rest nu s-a întâmplat încă nimic concret. Motiv pentru consilierul local liberal Paul Găvănescu să facă o postare ironică pe Facebook.

”Deci, 100 de milioane creditați (pentru care plătim dobândă) și realizările sunt la nivel de dorință, presupuneri, planuri la hectar, iar opoziția tot pune piedici și nu lasă omul să se desfășoare”, scrie Găvănescu.

În apărarea municipalității a ținut să iasă social-democratul Vergiliu Vals, care este din februarie director general în Primăria Galați. Acesta susține că postarea consilierului liberal este ”plină de răutate și neadevăruri” și că de fapt se lucrează din greu. E adevărat, mai mult la hârtii.

”Prima minciună este că nu plătim dobânzi decât pentru sumele trase din credit. Toate proiectele sunt în diferite stadii de implementare (caiet de sarcini, avizare, aprobare Studii de Fezabilitate, deviere utilități)”, susține Vals.

Oricum s-ar vedea adevărul din primărie, majoritatea proiectelor sunt încă departe de a fi finalizate.


Distribuie articolul

You May Also Like