ZIUA INSPECȚIEI MUNCII, marcată în Galați pe teren

Distribuie articolul

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați ne informează că mâine, vor marca Ziua națională a unei structuri din cadrul instituției. Ziua de 11 iulie a devenit Ziua Inspecției Muncii prin adoptarea Legii nr. 337/2018 privind statutul inspectorului de muncă fiind marcată, anual, prin acțiuni de promovare a prevederilor legislative în vigoare, cu scopul de a stimula munca sigură și decentă.

În acest an, instituția aniversează 25 de ani de la înființare în structura sa actuală.

Ca în fiecare an, pentru celebrarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați vor întreprinde vizite la angajatori, dedicate acțiunii de informare.

În cadrul acestor întâlniri, vor avea loc discuții interactive cu privire la noutățile legislative în materie. Inspectorii de muncă vor răspunde întrebărilor angajatorilor și angajaților, urmărind clarificarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

Inspecția Muncii îndeplinește funcția de autoritate de stat prin care se asigură exercitarea controlului în domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și supravegherii pieței și își desfășoară activitatea potrivit statutului propriu, în baza prevederilor art. 41 din Constituția României.


Distribuie articolul

You May Also Like