Vară creativă pentru elevii gălățeni, la Cudalbi

Distribuie articolul

În perioada 17 – 31 iulie 2023 sub egida Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sud Est în parteneriat direct cu Primăria Cudalbi, Consiliul local Cudalbi și Consiliul Județean Galați sunt organizate Atelierele creative JUNIOR LITERAR.

Elevii până în 18 ani, au fost prezenți în fiecare zi de luni în incinta Casei de Cultură din comuna Cudalbi la aceste Ateliere creative. În cadrul acestui proiect, elevii din comuna Cudalbi s-au întâlnit cu scriitori, jurnaliști și oameni de cultură din județul Galați, s-au ”întrecut literar” într-un concurs cu premii și se vor bucura la final de publicarea într-o antologie – broșură a proiectului.

Săptămâna trecută, în prima zi de activitate din cadrul Atelierelor creative JUNIOR LITERAR.

Elevii i-au avut alături de câțiva oameni de cultură și fotografi gălățeni, intre care Florina Zaharia, Sorin Ujăuca, Aida Zaharia și Adrian Zainescu.

Astăzi, de la ora 10 a fost a doua zi de activitate din cadrul Atelierelor creative JUNIOR LITERAR.

Bibliotecarul și totodată scriitor de literatura pentru copiii, cudalbeanca Maricica Sava, Ion Avram- prozator și poet, Daniela Lăcrămioara Capotă- scriitor și pictor, Ion Zimbru – poet, au fost prezenți astăzi alături de elevii din Cudalbi.

Primarul comunei Cudalbi, Grigore Gheonea ne-a declarat că acest tip de manifestări culturale se bucură de un real succes în comunitate, iar pe viitor, cu sprijinul instituțiilor de cultură gălățene, vor urma și altele.


Distribuie articolul

You May Also Like