UPDATE: Preotul care a omorât un bărbat și a fugit de locul accidentului a fost reținut de polițiști

Distribuie articolul

UPDATE. Preotul care a omorât un om și a fugit de la locul accidentului a fost suspendat din funcție

„Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie a.c., pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani. În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun. Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 

———–

Un bărbat a fost omorât de un șofer beat. Tragedia s-a produs duminică seară în comuna Schela. Gălățeanul în vârstă de 49 de ani a fost lovit de o mașină în timp ce se deplasa pe partea dreapta a drumului județean. El a murit la puțin timp după accident deși ambulanța l-a transportat de urgență la spital. Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului dar a fost găsit de polițiști la câțiva kilometri distanță. Se pare că pierduse controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un șanț.  Este vorba despre un preot de 44 de ani din localitatea Negrea care se urcase la volan deși consumase alcool. La testarea cu aparatul etilotest, șoferul avea o alcoolemie foarte mare. El a fost reținut de polițiști.

„Duminică, la ora 17.55, Poliția a fost sesizată cu privire la producerea unui accident pe raza comunei Schela. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că un bărbat de 49 de ani din localitatea Schela, în timp ce se deplasa pe Drumul Județean 251K a fost accidentat mortal de un autoturism. Șoferul a fugit de la locul accidentului. La ora 20.15, el a fost depistat de polițist și a fost reținut. Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența băuturilor alcoolice”, a anunțat IPJ Galați.

Pe parcursul zilei, preotul va ajunge în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.


Distribuie articolul

You May Also Like