Un elev aduce un obuz, găsit pe malul Prutului, în școală

Distribuie articolul

Un incident neobișnuit a avut loc astăzi, în localitatea gălățeană Cavadinești, unde un elev a adus un obuz la școală. Elevul, aflat în clasa a VIII-a, ar fi descoperit obuzul pe malul râului Prut și a decis să îl aducă în incinta școlii, conform surselor. Directoarea unității de învățământ a reacționat prompt, alertând serviciile de urgență prin apel la 112 și evacuând 90 de elevi și 10 cadre didactice din clădire.

Un echipaj pirotehnic și unul al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a gestiona situația. Căpitanul Dan Cristian Ionașcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, a confirmat desfășurarea operațiunii de evacuare și intervenția specialiștilor pirotehnici.

În urma acestui incident, polițiștii au inițiat un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Ancheta este condusă de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu scopul de a clarifica circumstanțele prin care obuzul a ajuns în școală. Autoritățile continuă investigațiile pentru a asigura siguranța elevilor și a personalului didactic și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.


Distribuie articolul

You May Also Like