ULTIMA ORĂ/ Încă o săptămână pentru depunerea dosarelor pentru burse

Distribuie articolul

Depunerea dosarelor pentru acordarea burselor școlare se prelungește cu o săptămână, până pe 7 februarie.

Potrivit ordinului de ministru în vigoare, termenul limită prevăzut era 31 ianuarie, însă ministrul Sorin Câmpeanu a anunțat că va emite un nou ordin pentru această prelungire, precum și un set nou de clarificări „pentru ca sistemul să fie foarte ușor de înțeles”.

„După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le înțeleg, cu privire la componența dosarului, pentru a obține aceste burse. Înțelegând aceste probleme, astăzi, fiind ultima zi în care să pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie. De asemenea, vom încerca să aducem și alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte ușor înțeles”, a declarat ministrul.

Reamintim că noile criterii de acordare a burselor au creat nenumărate situații de confuzie, semnalate de organizațiile reprezentative ale asociațiilor de părinți și elevi.

Ministerul Educației a trimis în teritoriu, tuturor școlilor, precizări pentru aplicarea noilor reguli de acordare a burselor. Școlile au interpretat diferit noile reglementări și au solicitat o serie de acte de la elevi și părinții lor, în funcție cum au înțeles că se aplică noile condiții.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns