Tratament cu ozon pentru bolnavii de COVID 19 din Galați. Primul pacient a parcurs procedura

Distribuie articolul


Premieră la Galați. Un pacient în stare gravă, infectat cu virusul Sars Cov 2, a fost tratat cu ozon. Este un tratament folosit în alte țări care se realizează cu ajutorul unui aparat modern, instalat la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei.


Aparatul a fost achiziționat în cadrul unui proiect internațional desfășurat în colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos. Proiectul a câștigat premiul care a constat în finanțarea de 40.000 de euro pentru achiziționarea aparatului și instruirea personalului.

Procedura poate fi făcută la Galați și are numeroase avantaje.


„Proiectul are ca scop utilizarea procedurii de autohemoterapie majoră în combaterea COVID-19 pentru pacienții din secția de terapie intensivă (ATI) și/sau pacienților contacți ai unor surse confirmate de COVID-19. Sunt prinse trei activități principale: achiziționarea generatorului de ozon și a componentelor necesare procedurii autohemoterapiei majore, instruirea personalului medical autorizat în vederea aplicării procedurii de autohemoterapie majoră și aplicarea procedurii de autohemoterapie majoră pentru pacienții din secția de terapie intensivă (ATI) și/sau pacienților contacți ai unor surse confirmate de COVID-19”, a declarat Cristian Dima, managerul proiectului.


Procedura este simplă și are rezultate spectaculoase, susține coordonatorul medical al proiectului.


„Este un tratament complementar în care se introduce 95% oxigen și un procent mic, de 5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Procedura este una simplă. Se recoltează o cantitate mică de sânge, 150 de ml, se introduce procentul de oxigen și ozon și sângele astfel tratat ajunge înapoi în organism printr-un sistem de perfuzare. Ozonul medical crește producția de interferoni (apărarea principală a organismului împotriva virușilor), creează peroxizi de ozon care pot altera structurile învelișului viral necesare pentru atașarea la celulele gazdă și, de asemenea, îmbunătățeşte procesele imunitare, microcirculația și oxigenează celulele, ajutându-ne în lupta împotriva virusului COVID-19. Astfel de proceduri se mai realizează în China, Italia, Spania și evident România iar noi suntem într-un contact continuu cu specialiștii din țările menționate”, a spus medicul Alexandru Nechifor, coordonatorul medical al proiectului.


Tratamentul cu ozon a mai fost folosit în anul 2003 în timpul epidemiei de SARS.


Distribuie articolul

You May Also Like