Traficanți de persoane în Italia, reținuți de procurorii antimafia din Galați

Distribuie articolul

Au fost percheziții ieri, la Băleni, în județul Galați. Ofițerii și procurorii DIICOT, secondați de trupele speciale ale Jandarmeriei, au descins la locuințele a patru bărbați suspectați de trafic de persoane în Italia.

” Investigațiile au relevat că, în perioada 2009 – 2016, cei patru ar fi  racolat peste 100 de victime, pe care le-ar fi transportat în Italia, predându-le unor cetățeni italieni, pentru a fi exploatate prin muncă. Cei patru le-ar fi promis inițial victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar, pentru a munci la ferme agricole din  Italia,  prezentându-le alte condiții decât cele reale, referitoare la cazare, durata legală a zilei de muncă. În realitate, victimele nu puteau pleca benevol de la locurile de muncă și nu puteau lua contact direct cu angajatorii. De la fiecare victimă, cei patru ar fi încasat  150 de euro lunar, pentru întreaga perioadă în care victimele lucrau în Italia, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obținând în acest mod peste 100.000 de euro”, se arată într-un comunicat DIICOT Galați.

Doi dintre bărbații suspectați de trafic de persoane au fost reținuți pe ordonanță pentru 24 de ore și vor fi duși în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Riscă până la 20 de ani de închisoare.


Distribuie articolul

You May Also Like